Pharos organiseert webinar over aanpakken gezondheidsverschillen onder ouderen

08/11/2022

Het landelijk Expertisecentrum Pharos organiseert op dinsdag 22 november het webinar ‘Gezondheidsverschillen onder ouderen aanpakken – juist nu!’. Van 11.00 tot 12.00 uur vertelt onze projectpartner Pharos waarom het juist nu belangrijk is om oog te hebben voor ouderen in kwetsbare posities.

Programma

Personeelstekorten, stijgende energie- en zorgkosten, dubbele en verkleurde vergrijzing. Deze ontwikkelingen zetten de zorg voor ouderen onder druk en stellen beleidsmakers voor grote uitdagingen.

Hoe ziet de gezondheid van de meest kwetsbare ouderen eruit, zoals ouderen met een migratieachtergrond of ouderen met een lagere sociaaleconomische status of met beperkte gezondheidsvaardigheden? En hoe komt het dat niet iedereen dezelfde kans heeft op een lang en gelukkig leven? In dit webinar gaat Pharos in op deze vragen. Daarnaast presenteert Pharos haar visie op beleid en gaat het webinar in op wat er moet gebeuren om gezondheidsverschillen onder ouderen te verkleinen.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor beleidsmakers van gemeenten en voor iedereen die in ruimere zin betrokken is bij het proces van beleidsontwikkeling.

Wanneer?

Het webinar vindt online plaats op 22 november van 11.00-12.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor het webinar. Deelname is kosteloos.

Bron afbeelding: Pharos

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel