Publicatie van ZorgSaamWonen: Wonen, zorg en welzijn voor ouderen met een migratieachtergrond

15/02/2021

Het platform ZorgSaamWonen lanceerde op 11 februari het boek ‘Thuiskomst. Wonen, zorg en welzijn voor ouderen met een migratieachtergrond.’ De publicatie is bedoeld om te inspireren, te agenderen, handvatten te bieden en kennis te bundelen. Met interviews, portretten, columns, inzichten uit onderzoek en uit de praktijk biedt de publicatie een divers en geheel.

Huidige stand van zaken

''Er gebeurt veel, maar we zijn er nog lang niet'', zegt onze projectpartner Sevilay Luiken Dalli, bestuurder van IMEAN Care in de publicatie. Volgens ZorgSaamWonen geeft dat de huidige stand van zaken rond wonen, zorg en welzijn voor ouderen met een migratieachtergrond goed weer. De vraag van ouderen met een migratieachtergrond sluit onvoldoende aan op het aanbod.

Thuisgekomen in Nederland

‘’De invloed van de eerste generatie ouderen met een migratieachtergrond op de Nederlandse samenleving van vandaag en straks is onomkeerbaar en blijvend’’, aldus de auteurs van de publicatie. ‘’De meeste ouderen hebben het gevoel dat ze in Nederland zijn thuisgekomen. Maar de oude dag verloopt voor veel ouderen nog niet altijd even soepel.’’

Publicatie downloaden

De publicatie is samengesteld door Aziza Aachiche, Wendela Gronthoud, Freddy May en Yvonne Witter. Het is een uitgave van platform ZorgSaamWonen, vormgegeven door De Bladenkamer. De publicatie is te downloaden of in een fysiek exemplaar te bestellen via deze pagina van ZorgSaamWonen.

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel