Goed leven met dementie: cursus voor professionals

21/06/2021

Hogeschool Windesheim organiseert een zesdaagse cursus voor professionals die werken met mensen met dementie. De cursus ‘Goed leven met dementie’ richt zich op een dementievriendelijke samenleving. Hierin leert de professional hoe in gesprek met mensen met dementie en hun naasten te kijken wat er allemaal wèl mogelijk is om goed te kunnen leven met dementie. In de cursus is aandacht voor verschillende culturen, diversiteit en inclusie.

Daarnaast staat de cursus stil bij het levensverhaal, benaderingswijzen en het in kaart brengen van wensen en behoeften samen met mensen met dementie en hun naasten. Sociale en technologische innovaties worden verkend en er wordt ingegaan op multidisciplinair werken en een dementievriendelijke leefomgeving.

Zes lesdagen

De cursus bestaat uit zes lesdagen op de donderdag van 09.30 tot 16 uur. Deze start op 16 september 2021 en loopt tot 13 januari 2022. Werk jij als professional in zorg en welzijn met mensen met dementie en wil je bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving? In de cursus ‘Goed leven met dementie’ staat de mens met dementie op jouw werkplek centraal en ga je als professional anders denken over dementie.

Meer informatie

Wil je meer weten en graag in contact komen met een van de docenten? Mail je vraag (voor 15 juli) naar Astrid Tuinman a.tuinman@windesheim.nl of Geraldine Visser g.visser@windesheim.nl. Voor meer informatie over de cursus kun je hier terecht.

Lees meer artikelen over dit onderwerp

Kijk hieronder voor meer informatie over het onderwerp dementie en de projecten van projectpartner Hogeschool Windesheim.

Projectpartner Leontine Groen-van de Ven, hoofddocent en senior onderzoeker binnen het lectoraat Goed Leven met Dementie aan Hogeschool Windesheim: ‘’Zorgverleners en mantelzorgers zitten vaak met hun handen in het haar’’.

Gözde Duran, projectpartner en onderzoeker aan Hogeschool Windesheim vertelt: ‘’Ik heb gemerkt dat er hele mooie dingen ontstaan als je verschillende werelden bij elkaar brengt’’.

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel