Netwerkbijeenkomst Cultuursensitieve Zorg en Dementie

12/05/2021

Projectpartner Hogeschool Windesheim organiseert op 26 mei een online netwerkbijeenkomst voor professionals over diversiteit en dementiezorg. Professionals werkzaam in de domeinen zorg, welzijn, onderwijs en beleid zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Binnen het lerend netwerk wordt samen met professionals uit zorg, welzijn, onderwijs en beleid verkend welke obstakels zij ervaren in de praktijk. Zij leren van elkaar en leren elkaar beter kennen. Hogeschool Windesheim neemt het voortouw en haalt vragen op uit de praktijk, die om verder onderzoek vragen. Dit alles om het proces richting cultuursensitieve ouderenzorg in Zwolle in beweging te zetten.

Het programma

Inmiddels hebben er voor de professionals al verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden en is er een netwerk ontstaan. Op 26 mei van 9.30 tot 11.00 uur is er een volgende online bijeenkomst, ditmaal over diversiteit en dementie(zorg). Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

  • Een kennismaking met de nieuwe lector Dr. ir. Simone de Bruin van het lectoraat 'Goed Leven met Dementie' van Hogeschool Windesheim.
  • Emine Poyraz vertelt over de nieuwe woongroep van Carintreggeland in Hengelo voor migranten met een niet-westerse achtergrond. Ze staat stil bij factoren waar ze rekening mee hebben gehouden in het voortraject en de uitvoering.
  • Diana Codried spreekt over de meest recente ontwikkelingen en initiatieven rondom het bestuurlijk netwerk in de Gemeente Zwolle.
  • Bonnie Joosten vertelt over de cultuurkist, een van de nieuwe instrumenten van Stichting Pelita. Dit is een digitale toolbox om actief te zijn met en voor Indische en Molukse ouderen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst, meer lezen over het programma of lid worden van de online omgeving door op deze link te klikken.

Kijk hier als u meer wilt lezen over het netwerk voor professionals.

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel