Woonzorginitiatief voor migrantenouderen in Hengelo

26/05/2020

In dit project wordt verkend welke behoefte migrantenouderen hebben aan een woonzorginitiatief. Daarnaast wordt gekeken of een woonzorginitiatief in Hengelo wenselijk en haalbaar is. Deze verkenning vindt plaats in samenwerking met migrantenouderen, hun mantelzorgers, woningcorporatie Welbions en een zorgorganisatie Carintreggeland.

Over het project

De ouderen hebben in dit onderzoek  zelf een prominente rol. Met welke problematiek hebben ze te maken? Wat zijn hun wensen en hoe willen zij invulling geven aan een cultuursensitieve woonzorgvoorziening. Ook ervaringen elders in het land worden meegenomen. In het onderzoek wordt samen met de ouderen gekeken hoe hun ideale woonvorm eruitziet. De projectgroep gaat samen met een groep migrantenouderen uit Hengelo voor haar onderzoek op bezoek bij 'voorbeelden van zorg op maat' elders in het land. In een dialoog met de doelgroep wordt gekeken wat de ideale woonvoorziening is. Na het verkennende onderzoek volgt een haalbaarheidsonderzoek.

Betrokkenen

Samen met de Twentse zorgorganisatie Carintreggeland en de Hengelose woningcorporatie Welbions doet Sevilay Dalli vanuit haar bedrijf IMEAN het verkennende onderzoek. Hierbij zal ook de welzijnsorganisatie Wijkracht en de gemeenten Hengelo en Borne worden betrokken. De gemeenten krijgen inzicht hoe het met de situatie van de migrantenouderen in de gemeente is gesteld.

 

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel