Videobellen met WhatsApp: Turkse en Nederlandse handleidingen

06/09/2020

Videobellen met WhatsApp: veel Turkse ouderen weten niet precies hoe dat werkt. Studenten van hogeschool Saxion ontwikkelden daarom een handleiding in het Turks en Nederlands waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe ze WhatApp kunnen gebruiken om te videobellen. De handleiding is in vier verschillende versies te downloaden.

Handleiding voor beeldbellen met iPhone en Android

Met WhatsApp beeldbellen kan een laagdrempelige en simpele manier zijn om contact te onderhouden met Turkse ouderen die in thuisquarantaine zitten of de risico’s op een besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk willen beperken. Om te kunnen beeldbellen met kinderen, kleinkinderen of (zorg)professionals moeten ouderen wel weten hoe het beeldbellen via WhatsApp dat werkt. Studenten van hogeschool Saxion ontwikkelden daarvoor vier verschillende handleidingen: Een Turkstalige en Nederlandstalige handleiding voor beeldbellen via WhatsApp met een Android-telefoon. En een Turkstalige en Nederlandse handleiding voor beeldbellen via WhatsApp met een iPhone. Eerder maakten de studenten al een animatie, waarin in een video in beeld is gebracht welke stappen mensen moeten zetten. In aanvulling daarop zijn er nu ook vier handleidingen beschikbaar. 

Bekijk en download hier de handleidingen
Download de handleiding door op de foto's hieronder te klikken.

https://www.in2werelden.nl/wp-content/uploads/2020/09/Videobellen_iphone_nederlandstalig.pdf

https://www.in2werelden.nl/wp-content/uploads/2020/09/Videobellen_iphone_turkstalig.pdf

https://www.in2werelden.nl/wp-content/uploads/2020/09/Videobellen_android_nederlandstalig.pdf

https://www.in2werelden.nl/wp-content/uploads/2020/09/Videobellen_android_turkstalig.pdf

Dit hulpmiddel voor Turkse ouderen maakt deel uit van een Smart Solutions onderzoeksproject van Saxion. Hierin werken studenten van verschillende opleidingen samen aan opdrachten vanuit de lectoraten, het bedrijfsleven en non-profit instellingen. Ze voeren in teamverband opdrachten uit, waarbij vernieuwing, creativiteit en samenwerking centraal staan. De animatie moet bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid van deze ouderen, een probleem dat al langer speelt, maar in deze tijd nog groter kan worden.

Meer informatie over het project

Lees voor meer informatie ook het artikel over het onderzoek naar eenzaamheid onder Turkse ouderen.

Bekijk ook de animatie voor beeldbellen met WhatsApp die de studenten eerder maakten.

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel